Új pályázat jelent meg

Mikro-, kis- és középvállalkozások logisztikai szolgáltatás-igénybevételének támogatására

Magyarország földrajzi helyzete kedvező a logisztikai központok kialakulásának, mert 3 TEN-T folyosó is áthalad a területén. Nagy piaci kereslet mutatkozik komplex, környezetbarát logisztikai és intermodális szolgáltatások iránt. A nagyvállalatokkal ellentétben a hazai kkv-k alacsony arányban veszik igénybe a logisztikai szolgáltatásokat, ezzel azonban versenyképességük jelentősen csökken a környező országok kkv-ival szemben.
Napjainkban problémát jelent, hogy a magyar kkv-k minden árut lassabban és drágábban tudnak eljuttatni külföldre, mint a környező országokban ez pedig versenyképességüket közvetlenül csökkenti. A beruházások mértékét növelni szükségesaz ágazatban, különben a magyar kkv-k versenyképessége nemzetközi viszonylatban tovább romlana. Jelen Felhívás eredményeként jobb minőségben, vagy szélesebb körben lesznek elérhetők a nyújtott üzleti szolgáltatások, a kkv-k képesek lesznek növekedni a meglévő és az új piacaikon.

Bővebb információ: http://www.pafi.hu/_pafi/palyazat.nsf/83c68255e917fff4c1256bd6006b51fa/ad906f8e4c07d020c12580f3005a8190?OpenDocument